KENNEL V.'T EXELSEVELD

GROTE MÜNSTERLANDER
grote münsterlander
 
 
   
  Home

  Grote Münsterlander

  Kennel

  Over ons

  Pups

  Fokdieren

  Prestaties

  Contact

  Links
 
 
 

 

 

De Geschiedenis van Kennel v.'t Exelseveld

De naam is afgeleid van het gebied waar we wonen.
Dicht bij een heel klein dorpje genaamd Exel.
Hier woont onze familie al vele generaties.
Gerrit Klokman de eigenaar heeft in 1972 zijn eerste jachtakte gekregen. Bij jagen hoorde ook een jachthond. Dit werd een Duits staande Langhaar. Op de eerste jachtdagen bleek dat je aan een niet afgerichte jachthond met veel passie niets hebt. Dus snel met de hond naar de cursus. Dit ging zo goed dat twee jaar later op een KNJV proef het eerste A diploma werd behaald.

In die jaren heb ik vanuit mijn werkzaamheid binnen de KNJV de Jachthondengroep Zwiep opgestart. Ik heb dit 16 jaar geleid en het is uitgegroeid tot een van de grootste groepen van het land met elk jaar een KNJV proef met 180 inschrijvingen.

Sinds 2002 maak ik deel uit van het bestuur van de NGMV. De gebruikshonden afdeling is de eerste jaren mijn werk geweest. Vooral KNJV en MAP proeven.
Al hoewel de laatste jaren ook de Fokbegeleiding mijn aandacht vraagt.

De volgende hond werd bij toeval een Grote Münsterlander Aida v. Neuzenvreugd. Een geweldige hond; alleen ik heb deze hond door bedrijf en gezin omstandigheden niet verder gekregen dan KNJV B.
Bij deze hond hebben we vier nesten gehad.
Van het laatste nest met Arron v.d. Heigrave had ik twee pups aangehouden.
Toen het op HD onderzoek aankwam bleek dat deze reu minder goed vererft had op HD.
We hebben beide jonge honden geplaatst in een gezin als huishond. Na wat omzwervingen met andere rassen zijn we in 1994 met een nieuwe start begonnen.

 In 1994 hebben we weer een Grote Münsterlander aangeschaft, Nienke vom Bußhof. Dit was een pup uit Panja vom Eichenhof en Erlo aus dem Scherfederland.

MUL-OU-0012.jpg

Nienke vom Bußhof

Achteraf bleek dit een gouden koop te zijn. Het is waarschijnlijk het beste nest geweest dat uit de zeer vruchtbare Panja is voortgekomen.

Als je de Duitse lijnen bekijkt kom je heel vaak o.a. nestbroer Niek vom Bußhof en zus Panja vom Bußhof tegen.
Nienke vom Bußhof is in de Nederlandse lijn vaak vertegenwoordigd door Lessy v. 't Exelseveld en haar broer Seppo v.'t Exelseveld


DSC01311.JPG

Jutta v.'t Exelseveld 1 jaar, Eska v.'t Exelseveld 4 jaar en Lessy v.'t Exelseveld 11 jaar


Wij zijn nu al reeds op de vierde lijn
Allen hebben een zeer prettig karakter, prima exterieur en gezondheid. En daarbij willen ze geweldig werken gezien de vele resultaten die de nakomelingen hebben behaald.
Deze drie generatie eigengefokte honden hebben allen voor hun derde levensjaar een A diploma behaald.

DSC00794.JPG
Grote Münsterlanders bijeen op een KNJV proef